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Wisconsin. The photographer's place of business is in a nontaxable 
county. The calendar publisher is located in a taxable county. The 
photographer delivers the photographs to the calendar publisher. 
The publisher decides not to use any of the photographs and returns 
them to the photographer. The photographer bills the publisher 
$500 for the photographer's services furnished. 

Is the $500 charge subject to the county sales tax? 

ANSWER 3: Yes. This service is considered furnished at the place 
where the publisher takes possession of the photographs for ap­
proval. Because the publisher took possession of the photographs 
in a taxable county, gross receipts from furnishing the photographic 
service are subject to the county sales tax. 

FACTS AND QUESTION 4: Assume the same facts as in Facts and 
Question 3 except that the publisher reviews the photographs at the 
photographer's place of business. 

Is the $500 charge subject to the county sales tax? 

ANsWER 4: No. Because the publisher took possession of the 
photographs for approval in a nontaxable county, gross receipts 
from furnishing the photographic service are not subject to the 
county sales tax. 

□ 

PRIVATE LETTER RULINGS 

"Private letter rulings" are written statements issued to a 
taxpayer by the department that interpret Wisconsin tax laws to the 
taxpayer's specific set of facts. Any taxpayer may rely upon the 
ruling to the same extent as the requestor,provided the facts are the 
same as those set forth in the ruling. 

The number assigned to each ruling is interpreted as follows: 
The "W' is for "Wisconsin," the first two digits are the year the 
ruling becomes available for publication (80 days after the ruling 
is issued to the taxpayer), the next two digits are the week of the 
year, and the last three digits are the number in the series of rulings 
in that year. The date following the 7-digil number is the dale the 
ruling was mailed to the requestor. 

Certain information contained in the ruling that could identify 
the taxpayer requesting the ruling has been deleted. Wisconsin 
Publication 111, "How to get a Private Letter Ruling From the 
Wisconsin Department of Revenue," contains additional informa­
tion about private letter rulings. 

The following ruling is included: 

W9106001, November 15, 1990 

TYPE TAX: Sales/Use 

STATUTES: Sections 77.5 I (20) and 77.52( I) and (2)(a)2 and 9, Wis. 
Stats. (1987-88) 

lssuE: Mobile home lot rental 

This letter responds to your request for a private letter ruling 
regarding the rental of mobile home lots for Wisconsin sales and use 
tax purposes. 

FACTS 

You own a mobile home. You rent a lot on which your mobile home 
is affixed in a mobile home park. The mobile home is permanently 
affixed to the land and is connected to utilities. The rental of the lot 
includes water and sewer services. No other services or facilities are 
provided (i.e., electricity, garbage removal, clubhouse, pier, raft, 
pool, laundry room, picnic tables, playground, or other improve­
ments). 

RULING REQUEST 

You ask whether the rental of the mobile home lot is subject to 
Wisconsin sales tax. 

RULING 

The gross receipts from the rental of mobile home lots, which are 
not part of a campground facility that offers others services or 
facilities, are not subject to Wisconsin sales tax. 

ANALYSIS 

Section 77.52(1), Wis. Stats. (1987-88), provides that a sales tax 
shall be imposed on the gross receipts from the lease or rental of 
tangible personal property at retail in Wisconsin. Section 77.51 (20), 
Wis. Stats. (I 987-88), defines "tangible personal property" to mean 
all tangible personal property of every kind and description. Land 
is commonly known to be real property. 

Section 77.52(2)(a)2, Wis. Stats. (1987-88), imposes a sales tax on 
the sale of admissions to amusement, athletic, entertainment or 
recreational events or places (such as a campground). 

Section 77.52(2)(a)9, Wis. Stats. (1987-88), provides that parking 
or providing storage space for motor vehicles is subject to sales tax. 
Motor vehicle is defined in sec. Tax 11.83(1), Wis. Adm. Code, as 
a self-propelled vehicle designed for and capable of transporting 
persons or property on a highway. 

Because the rental of the lot in question is the rental of real property, 
rather than tangible personal property, sec 77.52(1), Wis. Stats. 
(I 987-88), does not apply. Because the fee paid to the mobile home 
park owner is for rent only and not for recreational services or 
facilities, sec. 77.52(2)(a)2, Wis. Stats. (1987-88), does not apply. 
Because the mobile home in question is not a motor vehicle, as 
defined in sec. Tax 11.83(1), Wis. Adm. Code, sec. 77.52(2)(a)9, 
Wis. Stats. (I 987-88), does not apply. Therefore, the rental of your 
mobile home lot is not subject to Wisconsin sales tax. 

□ 
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